Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 14:15

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων περιόδου 2015 – 2016

Ο συντονισμός των δράσεων των υπηρεσιών και των φορέων, στις Περιφέρειες Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο ήταν το θέμα ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε, σήμερα το πρωί, ο ασκών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Διονύσης Παναγιωτόπουλος.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες των εμπλεκομένων με την πολιτική προστασία φορέων, σε περιπτώσεις ακραίων χειμερινών καιρικών φαινομένων, καθώς και οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ανάλογα περιστατικά.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε το μεγάλο ρόλο που παίζει η πρόληψη σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, επεσήμανε δε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων, ώστε να υπάρχει πλήρης αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που έχει στη διάθεση του το σύστημα Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, οι Δήμαρχοι Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Διονύσης Μπαλιούκος και Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Αρχιπύραρχος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο Δ/της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ιονίων Νήσων, Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Διευθυντής του ΕΚΑΒ Πάτρας Γρηγόρης Μπαράκος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αντώνης Κανταρτζόπουλος, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρης Κατσαρός, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας και υπηρεσιακοί παράγοντες.