ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ν.Ε.Ο. Πατρών Αθηνών 12, Τ.Κ. 264 41 Πάτρα

Τηλέφωνο Τμήματος Αδειών Διαμονής: 2610 452215, 2610 432452

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο Γραμματείας : 2610 439817

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΔΕΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗΣ


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μέχρι νεωτέρας η υπηρεσία δέχεται μόνο τα προγραμματισμένα ραντεβού για:

α) Επίδοση Αδειών

β) Επίδοση απορριπτικών αποφάσεων

γ) Κατάθεση αδειών Επενδυτών.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενημερώνει ότι τέθηκε την 15η Ιουνίου 2021 σε λειτουργία η ηλεκτρονική Αίτηση Μετάκλησης Πολίτη Τρίτης Χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες (έκτακτη διαδικασία εισδοχής), στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 4783/2021 (Α’38).

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη, αφενός μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.gov.gr, αφετέρου μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (https://applications.migration.gov.gr/metanasteusi/). Η εφαρμογή περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες σε κάθε στάδιο της διαδικασίας υποβολής της αίτησης, ενώ για οιαδήποτε διευκρίνιση, οι αιτούντες εργοδότες δύνανται να απευθύνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:  Από 23/06/2020 η παραλαβή της άδειας διαμονής από το Τμήμα Αδειών Διαμονής Αχαίας - Πάτρα γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ηλεκτρονικό ραντεβού στο https://applications.migration.gov.gr/

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

 

   ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΣ   

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ - ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ

Η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης είναι αρμόδια ιδίως για την εφαρμογή της ισχύουσας κάθε φορά νομοθεσίας περί διαμονής αλλοδαπών. Οφείλει να βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και των υποθέσεων αρμοδιότητάς της και να ακολουθεί τις οδηγίες του.
Η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης έχει έδρα την Πάτρα και συγκροτείται από τις ακόλουθες οργανικές μονάδες οι οποίες έχουν επίσης έδρα την Πάτρα:

α) Τμήμα Αδειών Διαμονής Αχαΐας με αρμοδιότητα ιδίως τη χορήγηση, ανανέωση και ανάκληση των αδειών διαμονής ενιαίου τύπου και δελτίων διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

β) Τμήμα Ελέγχου με αρμοδιότητα την παρακολούθηση της εφαρμογής της ισχύουσας περί διαμονής αλλοδαπών νομοθεσίας,
τη διενέργεια ελέγχων και τη βεβαίωση παραβάσεων για την είσοδο και διαμονή υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια για τις περιπτώσεις που κατά την κείμενη νομοθεσία η χορήγηση και η ανανέωση της άδειας διαμονής ή του δελτίου διαμονής ανήκει στην αρμοδιότητα του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

γ) Τμήμα Γραμματείας με αρμοδιότητα την παραλαβή αιτήσεων,
την τήρηση του φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου,
τη διακίνηση της αλληλογραφίας της Διεύθυνσης,
την επικύρωση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων οποιωνδήποτε εγγράφων ή δικαιολογητικών, που τηρούνται στο αρχείο ή επιδεικνύονται από τους πολίτες,
την παροχή πληροφοριών σχετικά με τις προϋποθέσεις και
τη διαδικασία για την έκδοση άδειας διαμονής και
την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για την πορεία εξέτασης του αιτήματός τους.

Στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης συστήνεται επίσης ανά νομό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πλην του νομού της έδρας, με έδρα την πρωτεύουσα του οικείου νομού και
Τμήμα Αδειών Διαμονής με αρμοδιότητα ιδίως τη χορήγηση, ανανέωση και ανάκληση των αδειών διαμονής ενιαίου τύπου και δελτίων διαμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και
Γραφείο Γραμματείας το οποίο υπάγεται στο ανωτέρω Τμήμα και είναι αρμόδιο ιδίως
για την παραλαβή αιτήσεων, τη διακίνηση της αλληλογραφίας και την τήρηση των αρχείων του Τμήματος,

την επικύρωση αντιγράφων και φωτοαντιγράφων οποιωνδήποτε εγγράφων ή δικαιολογητικών, τα οποία τηρούνται στο αρχείο ή επιδεικνύονται από τους συναλλασσόμενους με το Τμήμα πολίτες,
την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων για την πορεία εξέτασης του αιτήματος τους και γενικότερα την εξυπηρέτηση των πολιτών ως Υπηρεσία μιας στάσης.


 Κατηγορίες Αδειών Διαμονής - Απαιτούμενα Δικαιολογητικά


 Πορεία φακέλου πολιτη τρίτης χώρας για άδεια Διαμονής


Καθορισμός απαιτούμενων δικαιολογητικών για τη χορήγηση εθνικών θεωρήσεων εισόδου και για την χορήγηση και ανανέωση τίτλου διαμονής σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4251/2014